30 d’octubre, 2008

Panellets 2008

Com ja és tradició, la vespra de la Castanyada preparem els panellets. Demà per la tarda ens els menjarem a la festa i convidarem als pares, avis i tiets.

Els ingredients

Els estris de cuina

Ensenyem les mans netes abans de començar

Qui està ratllant les llimones?

És la senyoreta Marta amb els seus ajudants!

La senyoreta Sílvia, la senyoreta Tere i el mestre Tomàs es preparen per a aquesta tasca tan dolça.

El mestre Tomàs fent "la massa". Són molts anys d'experiència. Qualitat garantida! La senyoreta Sandra s'ho mira.

Es lligarà? Segur que si!

La senyoreta Tere pelant les ametlles i les avellanes.

Els més grans partint les cireres.

Les safates a punt per rebre els primers panellets.

La massa comença a tenir forma.

Una miqueta més i ...

Ja està! Un any més ho hem aconseguit.

Fem les particions per a fer els diferents tipus de panellet.

La senyoreta Marta explica als més petits com fer "la bola".

"Nosaltres farem els panellets de fruits secs: d'ametlles i d'avellanes"

Comencem a fer les boles.





Posem a sobre una avellana o una ametlla.


Que bé que ens han quedat!

Afegim el coco per a fer els panellets en forma de bolet.

Com m'agrada fer panellets!

Dóna'm una mica de pasta!

Té! Aquest ja està fet!

Els més grans ens ajuden.

Quin munt n'hem fet!

Els més grans fem els panellets de cirera.

Vigileu! No els apreteu tant!


Que bonics han quedat!

Preparem les boles per a fer els de pinyons.

El mestre Tomàs fa els de pinyons. S'han de fer d'un en un.

Mireu com queden!

Al final ja els tenim preparats per anar al forn.

Demà, la festa de la Castanyada.